Galleria: Asuinkerrostaloja

Uudisrakennuksia | Muutoksia | Suunnittelukokemusta

Asuinkerrostaloja

Uudisrakennuksia

As. Oy Piikkiön Santeri, 2007-2008

Arkkitehtuuri MJK:n avustamana laadittiin Randell-Yhtiöt Oy:n kanssa pienkerrostalo Piikkiön keskustaan, v. 2007-2009. Omaehtoinen haaste oli sopeuttaa uusi talo ympäristöön siten, että se valmistuttuaan koettaisiin kuuluvan paikalleen vakuuttavasti ja että keskustan tunnelma kehittyisi parempaan suuntaan. Ratkaisuna talo juurrutettiin 50-luvun naapurirakennuksen kanssa samankaltaisine kattokaltevuuksineen ja julkisivun materiaaleineen. Tällä tavalla myös mm. senioriasukkaille kohdistunut pyrkimys, kodikkuuden luonne, toteutui. Talon henki kielii vanhoja pysyviä arvoja, vaikka käytännön elämää helpottavat monet nykyaikaiset tekniset ja toiminnalliset ratkaisut.

 

Kuva ennen   Leikkaus kohteesta     

 

 

Rivitaloja

 

Asunto Oy Raision Kuninkojanpuisto, 2009 - 2011

 Yhteistyössä Turun Rakennussuunnittelu Oy:n kanssa

 Leikkaus kohteesta  Leikkaus kohteestaLeikkaus kohteesta

 

Rivitalo, Hyreshus, Länsi-Turunmaan kaupunki, Iniö 2009

 Yhteistyössä Turun Rakennussuunnittelu Oy:n kanssa

 

 

Julkisivumuutoksia

Bost. Ab Hjorten, Kaskenkatu 4a, Turku, julkisivun entisöivä muutos 1987

 

 

Muutoksia

Bost. Ab Hjorten, entinen pesutupa, 1903-1987

 

Bost. Ab Hjorten, porrashuoneiden entisöivä maalaus, 1988

Maakuntamuseo mukana tutkimuksissa

 

 

Suunnittelukokemusta, juurevaa sekä sekä luovaa

Asuinkerrostalojen suunnittelua M.Kallisella oli aikaisemmissa työtehtävissään kolmessa eri arkkitehtitoimistossa vuosien 1977 - 1991 välisenä aikana. Ensimmäiset asuinkerrostalot hän piirsi arkkitehti H. Sarainmaan toimistossa, arkkitehti SAFA Heikki Sarainmaan suunnittelemina vuosina 1977 – 1981. Nämä olivat Rakennusliike Risto Järvinen Oy:n tuotantoa: mm. Turun keskustassa, Teräsrautelassa, Koivulassa, Varissuolla, Jäkärlässä sekä Kuninkojan kaupunginosissa.

Vuosina 1986-1991 M.Kallinen suunnitteli Rakennusliike Puolimatka Oy:n ja Rakennusliike Sulo Kujala Oy:n tuotantoa Turun keskustassa, Tervatorin ensimmäisten rakennusvaiheiden asuinkerrostaloja suunnitteluryhmässä arkkitehtitoimisto B. Casagrande & K. Haroma Oy:n toimistossa (Viitekuvat alla).

Tervatorin autopaikoitus toteutettiin osittain maan alle ja osittain kellarikerroksiin pois piha-alueilta. Julkisivujen ilmeessä on koettavissa ajan hengen mukaisena postmodernin arkkitehtuurin varovainen sovellus yhdistettynä rationaliseen muotokieleen romanttisin yksityiskohdin.

 

Arkkitehtuuri MJK:n avustamana laadittiin Randell-Yhtiöt Oy:n kanssa As.Oy Piikkiön Santeri, Piikkiön keskustaan v. 2007-2008. Omaehtoinen haaste oli sopeuttaa uusi talo keskustaan, koska naapureina oli 70-luvun ja 50-luvun rakennustyylit. Ratkaisuksi muodostui "juurruttaminen" 50-luvun naapurirakennuksen kanssa samankaltaisine kattokaltevuuksineen ja julkisivun materiaaleineen. Tällä tavalla myös mm. senioriasukkaille kohdistunut kodikkuuden luonne toteutui, vaikka kyseessä oli uudisrakennus. Talon henki kielii vanhoja pysyviä arvoja, vaikka käytännön elämää helpottavat monet nykyaikaiset tekniset ja toiminnalliset ratkaisut.

Vuodesta 1982 lähtien  M a r t t i  K a l l i n e n  on kehitellyt innovatiivisia rakennuskonsepteja, jotka päivä päivältä ovat lähempänä todellisuutta energian hinnan kohotessa ja pyrkimysten yleistyessä kohti nollaenergiataloja. Yhtä lailla M. Kallinen on syventynyt arkkitehtuurin esteettiseen teoriaan sekä tutkinut keski-ajan rakennustaiteen perusteita, käyttäen laaja-alaisen tuntemuksensa uutta rakennettaessa.

.

Puh. 050 - 533 4001     •       arkkitehtuurimjk (at) gmail.com      •     Tomerontie 65 a,  21530 PAIMIO